مهدی قائم ( ج )
اللهم عجل لولیک الفرج
کره زمین علاوه بر گردش به دور خورشید ( حرکت انتقالی) ، حول محور خود نیز می چرخد ( حرکت وضعی ) . بنابراین ، آن طرفی که در مقابل خورشید قرار دارد ، روز و طرف دیگر ، شب است. چون زمین به طور منظم به دور خود می چرخد ، شب و روز نیز به طور دقیق ، در پی یکدیگر ظاهر می شوند.
دانشمندان، تعریف دیگری از «شبنه روز » ارائه می دهند. آن ها می گویند در گردش کامل زمین به دور محور خود که یک شبانه روز است اگر فاصله طلوع آفتاب تا طلوع آفتاب روز بعد را به طور دقیق اندازه گیری نمایید ، 24 ساعت خواهد شد.
طول روز هر منطقه ای از کره زمین به موقعیت جغرافیایی آن منطقه در روی کره ، بستگی دارد. این امر، به دلیل آن است که محور زمین نسبت به مسیر چرخش آن به دور خورشید ،کمی مایل است و نیز به این معنی است که هر منطقه ای از زمین در فصل ها مختلف سالا دارای طول شب و روز متفاوتی است.
برای مثال در ماه خرداد ، منطقه قطب شمال همیشه روز و منطقه قطب جنوب همیشه شب است. در ماه آذر به عکس ماه خرداد منطقه شمالی همیشه شب و منطقه جنوبی همیشه روز ، است .
کره زمین به «قسمت های زمان بندی شده » ای تقسیم شده است . هیچ کجای جهاندارای زمان واحدی مثلاً (ظهر ) نیست . هنگامی که در لندن ظهر است ، در زلاندنو نیمه شب است.
طاقچه بالا گذاشتن ( ناز کردن،به منظور استفاده بیشتر )
پاسخ صحیح را به صورت شماره سوال:پاسخ صحیح به شماره 5000 2853 080 909 پیامک کنید. مثال: از چپ به راست بخوانید 2168:4 |
در صورت ویژه بودن امتیاز آن به شما اضافه خواهد شد.