شهرمن اهواز کجاست
شهرمن اهواز کجاست شهر اهواز در فاصله
874 کيلومتري تهران واقع شده و
آب و هواي گرم و مرطوب دارد .
اهواز بزرگترين شهر و مرکز استان
خوزستان است . نام قديم آن
"هرمزد اردشير" و سپس "سوق الاهواز" و
در ادوار متأخر "ناصري" بود . برخي از
مورخين اهواز را با شهر "آلگينيس"
که استرابون از آن نام برده است
، تطبيق کردهاند . به احتمال
زياد شهر اهواز در محل شهر قديم
"تاريانا" است که "نئار خوس" در سفر
خود به خليج ف
اردشير اول ساساني "تاريانا" را از نوساخت و آن را هرمزد اردشير ناميد . در دوره او و جانشينانش اين شهر رونق فراوان يافت و به جاي شوش پايتخت "سوزيانا" (خوزستان) شد . هنگامي که اعراب سوزيانا را تصرف کردند ، هرمزد اردشير را سوق الاهواز ناميدند ، که به معنی بازار هوزی ها یا خوزی ها است .
اهواز در دوره امويان و عباسيان نيز آباد و پررونق و مرکز زراعت نيشکر بود ، ولي در اواخر قرن سوم ه . ق به سبب شورش "صاحب الزنج" رو به انحطاط گذاشت . بعدها در آباداني آن کوشيدند ، ولي از بين رفتن سد بزرگ آن در اواسط قرن نهم ه . ق سبب خرابي واقعي اين شهر گرديد و از مرکزيت افتاد .
حفر کانال سوئز ، گسترش بازرگاني و کشتيراني بر روي رود کارون ، ايجاد "بندر ناصري" در دوره قاجار رونق دوبارهاي به اهواز داد و نام اهواز به ناصريه تبديل شد . در دوره پهلوي اين شهر نام قديمي خود نيز «اهواز» رابازيافت . در حال حاضر شهر اهواز پيشرفتهترين و پر جمعيتترين شهر استان خوزستان است و از مراکز مهّم اقتصادي و صنعتي ايران محسوب ميشود .
آثار مهم طبیعی ، تاریخی و فرهنگی شهر اهواز :
رودخانه زیبای کارون و سواحل کناری آن
پل معلق اهواز
بقعه علی ابن مهزیار اهوازی ، بقعه عباس در جاده اهواز - شوش
بناهای قدیمی دانشگاه جندی شاپور
[1]
این شهر دومین شهر بزرگ ایران از لحاظ وسعت پس از تهران و پنجمین شهر بزرگ ایران از نظر جمعیت میباشد . شهر اهواز از نظر جغرافیایی در ۲۱ درجه و ۲۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ درجه و ۴۰ دقیقه طول شرقی قرار گرفته است و در بخش جلگه ای به ارتفاع ۱۸ متر از سطح دریا واقع میباشد . مساحت شهر اهواز ۲۰۴۷۷ هکتار است که فقط ۶۹۲۳ هکتار آن در بافت شهری قرار گرفته است . طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ خورشیدی جمعیت شهر اهواز بالغ بر ۹۶۹٬۸۴۳ نفر است .
رودخانهی کارون ، بلندترین و پرآبترین رود ایران ، اهواز را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم کرده است . اهواز یکی از مهمترین مراکز صنعتی ایران است و همین امر سبب شده که مهاجران بسیاری را در خود بپذیرد . شهرهای اطراف اهواز عبارتاند از : شهرهای تاریخی دزفول و شوشتر و شوش در سمت شمال ، رامهرمز در شرق ، ماهشهر ، شادگان و خرمشهر در جنوب و دشت آزادگان در سمت غرب .
اهواز کنونی محور ترانزیتی بسیار مهمی است که از راههای زمینی و ریلی و هوایی دیگر شهرهای ایران را به بنادر مهمی مانند ماهشهر و آبادان و بندر امام خمینی و خرمشهر به عنوان مرزهای آبی و شلمچه و چزابه به عنوان مرزهای زمینی با کشور عراق متصل میکند که بر این اساس جادههای منتهی به اهواز همیشه دارای بار سنگین ترافیکی است .
شهرداری اهواز در سال ۱۳۰۴ خورشیدی تأسیس شد .
تاریخ اهواز :
پیش از اسلام :
در زمان ایلامی ها در حدود شهر کنونی اهواز شهری به نام تاریانا قرار داشته است . عدهای از مورخین متأخر نیز بدون استناد تاریخی عنوان نمودهاند نام اهواز در دوران باستان اوکسین بوده است ، در صورتی که چنین چیزی واقعیت نداشته و نام این شهر در دورهی ایلامیان تاریانا (Tareiana) بوده . اوکسین احتمالاً تلفظ یونانی اوز یا هوز است مراد از آن همان خوزستان است . در زمان هخامنشیان هووج یا خوجستان یا همان هوجستان خوانده می شد و داریوش کبیر در کتیبه بیستون خوزستان را به همین نام هووج نام برده است . خوز به معنی نیشکر و خوزستان به زبان ایلامی شکرستان است .
در زمان اردوان چهارم از سلسله اشکانی اهواز مدتی پایتخت بوده است . در جنگ اردشیر بابکان و اردوان پنجم که در رامهرمز صورت گرفت و اردشیر بر اردوان غلبه کرد اهواز صدمات بسیاری دید . اردشیر بابکان مؤسس دودمان ساسانیان در محل قدیمی شهر اهواز دو شهر بنا نهاد که در یکی از آنها بازاریان سکونت داشتند و در دیگری بزرگان و اشراف . نخستین هوجستان واجار ( خوزستان بازار ) و دومی را هرمزداردشیر نام داشت .
شهر اهواز در آن زمان هرمزشهر (هرمزداردشیر) نام داشت . (بازماندههای هرمزشهر که در زیر سطح اهواز کنونی قرار دارد به خاطر پروژه مترو با خطر تخریب روبروست .) البته در روزگار ساسانیان رامشهر نیز نامیده می شده است .
در زمان ساسانیان به ویژه در زمان اردشیر بابکان و پسرش شاپور اول بر روی کارون در حدود اهواز سد های زیادی ساخته شد از جمله سد اهواز یا بند اهواز یا شادروان اهواز که به سد خداآفرید هم معروف بود و توسط اردشیر بابکان ساخته شد . کانال های آبیاری و نهرهای مختلف که از سد مذکور منشعب شده بود باعث آبیاری کشتزارها و نخلستانها و در نهایت سرسبزی و خرمی اهواز شده بود . مثل نهر شاهجرد که در بالای سد اهواز از کارون جدا میشد و از داخل بخش قدیمی شهر عبور میکرد و آن را به دو بخش تقسیم میکرد : بخشی که بین نهر شاهجرد و رود مسرقان (گرگر) بود که اصل شهر اهواز و در واقع هسته اولیه و بافت قدیمی شهر و در حدود کوهپایه واقع شده بود .
حدود محله کارون کنونی اهواز و منبع آب و بازار و مسجد جامع شهر آنجا بود لذا آن را مدینه یا شهر میگفتند و در قسمت شرق نهر شاهجرد بود و قسمت دیگر به نام الجزیره یا جزیره که بین شاهجرد و کارون اصلی واقع شده بود نامیده میشد و در واقع بخش غربی اهواز قدیم بود (حدود بخش مرکزی و کنونی شهر مثل ادهم (باغ شیخ) و نادری و ۳۰ متری و باغ معین و خیابان۲۴ متری) آثار نهر شاهجرد هم اکنون در محله اهواز قدیم کنونی بین خرم کوشک (خزعلیه) و اهواز وجود دارد .
دوران اسلامی :
در وقایع اسلامی اهواز به دست ابوموسی اشعری والی بصره به فرمان عمر بن الخطاب در سال ۱۷ هجری قمری اشغال شد . در اثر این حمله بخش اشرافی نشین شهر که به هرمز اردشیر موسوم بود به کلی ویران شد ولی بخش بازاری آن باقی ماند و این بخش همان اوز یا هوز است که در قرن اول هجری به نام اولیه اهواز یا سوقالاهواز ( خوزستان بازار ) خوانده میشد .
در زمان آل بویه اهواز به تصرف آنان درآمد و تحت حکومت آل بویه قرار گرفت . در سده ۴ هجری عضدالدوله دیلمی ( فنا خسرو ) اقدام به مرمت و آبادانی اهواز کرد و شبکههای آبیاری را مرمت کرد و پل معروف هندوان اهواز را از نو ساخت . اهواز در این دوره به حدی آباد و حاصلخیز شد که مقدسی آن را انبار بصره گفته است محله شرقی اهواز در این دوره بنا و با پلی جزیرهای که در میان کارون به نام دجیل قرار داشت به محله ناصری بعدی وصل شد .
یاقوت حموی و حمزه اصفهانی و مقدسی گویند : « اهواز قدیم به وسیله نهر شاهجرد به دو محله بزرگ تقسیم شده بود محله غربی که بین رودخانه و نهر شاهجرد واقع و جزیره خوانده میشد و محله شرقی که در پای کوه و بازار و مسجد جامع در آن بنا شده بودند و به اصطلاح شهر یا مدینه خوانده میشد . شهر شاهجرد در بالای سد اهواز از کارون جدا و روی به طرف شکاره کنونی میرفت . لفظ اوباره که اکنون محلی است در اهواز در جنوب خیابان ۳۰ متری به معنی آب باره و محل عبور آب است که یادآور همان نهرهای شاهجرد و غیره است . »
ابن منشاد مینویسد : « اهواز شهر بزرگی است ، مردمش زرتشتی و مسلمان و انبار کالاها و فرآورده های خوزستان شکر ، بافتههای پشمی ، جامههای دیبا ، پارچه های کنفی و دیگر محصولات را از همه شهرهای ایران به اهواز میآورند و از این شهر و به وسیله کشتی از راه خلیج فارس به هندوستان و چین و از راه بصره و عراق و اصفهان به سایر کشورهای جهان حمل میکنند . بازرگانان و سوداگران و بیگانگان در این شهر سود بسیار میبرند . نام اهواز با کالاهای شکر و پارچه ، در همه جهان مشهور و به بزرگی موصوف بود و به همین جهت عرب ها این شهر را « سوقالاهواز » نامیدهاند . »
از قرن ششم هجری قمری به بعد به علت خراب شدن سد شادروان و همچنین جنگل ها و اغتشاشات داخلی و بروز بیماری های وبا و طاعون ، اهواز رو به خرابی رفت تا آن که در سال 1869 میلادی ( 1248 هجری خورشیدی ) هم زمان با حفر کانال سوئز و توجه اروپائیان رونق تازهای گرفت . ناصرالدین شاه قاجار هم از این فرصت برای گسترش کشتیرانی بر روی رود کارون استفاده کرد و در سال 1266 هجری خورشیدی کشتیرانی را بر رود کارون برای خارجیان آزاد اعلام کرد و توسط والی خوزستان در کنار اهواز قدیم بندرگاهی به نام « بندر ناصری » احداث کرد . در پی احداث این بندر نام اهواز به « ناصریه » تبدیل شد ولی در دورهی پهلوی به نام قدیمی « اهواز » خوانده شد .
کشتیرانی در خوزستان از طریق رود کارون صورت میگرفته و به ناچار دو بخش بوده است . در شاخه کارون شمالی از شوشتر تا اهواز و در شاخه جنوبی از اهواز تا خلیج فارس کشتیرانی میشده است . این امر به این دلیل بوده است که در مسیر کارون در محل کنونی اهواز صخره ای بزرگ قرار داشته که عبور کشتی از آن را ناممکن میکرده است . همچنین ویرانههای سد اهواز نیز مانع دیگری برای کشتیرانی بوده است . بنابراین کشتی هایی که از شوشتر می آمده اند در محل اهواز بارها را به کشتی دیگری در سمت دیگر صخره منتقل میکردهاند . این کار باعث به وجود آمدن انبارها و کاروانسراهای بسیاری در اهواز شد و یکی از دلایل رونق تجارت در اهواز هم همین امر بوده است . در شوشتر اسنادی به دست آمده که حاکی از تجارت دریایی با دورترین بندرهای دنیا است و این امر جز با وجود بندری در کنار صخرهی پیش گفته برای تخلیه و بارگیری مجدد میسر نمیشده است .
به نوشتهٔ کسروی اهواز نوین پس از اعطای اجازهٔ ناصرالدین شاه به خارجیان برای کشتیرانی در قسمت جنوبی کارون رونق دوباره یافت زیرا وجود رشته سنگی در محل کنونی پل هفتم مانع از ادامه مسیر کشتی ها به قسمت های بالا دست کارون میشد و کشتی ها ناچار بودند بار خود را در این سوی صخره تخلیه کنند و سپس به کشتی هایی که در آن سوی صخره بودند منتقل کنند . کم کم ساختمانها و تأسیساتی در این قسمت به وجود آمد و رونق آن هر روز بیشتر میشد . قسمت شرقی شهر ابتدا شکل گرفت و محلهٔ عامری و خیابان ۲۴ متری تقریباً اولین قسمت های اهواز جدید بودند .
درگیری های مختلف دوران مشروطیت و وضع اسف بار ایجاد شده در دوران قاجاریه در شوشتر و شیوع طاعون مهلک در آخرین سالهای قرن ۱۳ خورشیدی ، همچنین برچیده شدن کشتیرانی در کارون شمالی از یک سو و رونق اقتصادی اهواز از سوی دیگر باعث شد تا مرکزیت خوزستان در آغاز حکومت پهلوی از شوشتر به اهواز منتقل شود .
اهواز امروز :
اهواز امروز شهری بزرگ و پهناور است که در دو سوی رود پر آب کارون واقع شده است . در قسمت غربی شهر محلات مسکونی پرجمعیتی مانند کمپلو ، گلستان ، کیانپارس ، کیانآباد و ... قرار دارد امانیه و فلکه ساعت هستهٔ مرکزی قسمت غربی را تشکیل میدهند .
قسمت شرقی شهر بیشتر بازار و مراکز اقتصادی شهر را در خود جای داده ، خیابانهای نادری (سلمان فارسی) و امام (پهلوی سابق) و آزادگان (۲۴متری سابق یا رضا شاه کبیر سابق) و شریعتی (۳۰ متری سابق) مرکز قسمت شرقی شهر هستند و همچنین محلههای معروف کوروش ، زیتون کارمندی ، شهرک نفت در این قسمت از شهر واقع ا ند .
پروژه های بزرگی در اهواز در حال احداث هستند که با افتتاح آنها چهره شهر و وضعیت حمل و نقل شهری اهواز دگرگون خواهد شد . مهمترین این پروژهها اتوبان کمربندی اهواز ، پل هشتم کارون و مترو اهواز میباشند .
تیمهای فوتبال فولاد خوزستان و استقلال اهواز از جمله تیمهای مطرح در صحنهٔ فوتبال معاصر هستند و همچنین تیم های صنعت نفت آبادان ، ...
دانشگاههای اهواز :
اهواز کنونی به دلیل وجود دانشگاه های بزرگ و معتبر از لحاظ آموزش عالی در جایگاه بسیار ممتازی در سطح کشور میباشد . یکشنبه ۲ مهرماه سال ۱۳۳۴ دانشگاه گندی شاپور تأسیس شد که چندی بعد به جندی شاپور تغییر نام داد و تا آغاز انقلاب اسلامی به همین نام شناخته میشد . دانشکده کشاورزی اولین دانشکده راه اندازی شده در دانشگاه و رشتههای کشاورزی ، ادبیات ، ریاضی و پزشکی از اولین رشتههای ارائه شده در دانشگاه جندی شاپور میباشد . یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۳۷ نخستین گروه سی و هشت نفری فارغ التحصیلان دانشکده کشاورزی دانشگاه جندیشاپور طی مراسمی گواهی نامه خود را دریافت داشتند . دانشکده های مهندسی ، الهیات در بدو شروع انقلاب اسلامی و مجتمع دزفول در سال ۱۳۶۶ و مابقی دانشکده ها پیش از انقلاب اسلامی شروع به فعالیت نمودهاند . با توجه به صنعتی بودن ناحیه خوزستان فعالیت های تحقیقاتی دانشگاه شهید چمران از اهمیت ویژهای برخوردار است و ده ها تألیف و ترجمه و صدها طرح تحقیقاتی حاصل تلاش های محققین این دانشگاه است .
هم اینک بیش از ۱۷۰ رشته در ۵۷ گروه آموزشی و ۱۳ دانشکده در حال فعالیت در این دانشگاه میباشند و رشته های پزشکی نیز به دانشگاه مستقلی تحت نام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تبدیل شده اند . هم اکنون در اکثر رشتهها دورهی لیسانس و فوق لیسانس و در رشته های کشاورزی ، علوم تربیتی و روانشناسی ، ریاضی ، دامپزشکی ، شیمی دورههای دکتری برگزار میشود . دانشگاه شهید چمران دارای فضای آموزشی بسیار وسیع و مناسبی میباشد به طوری که در بین دانشگاهها یکی از چهار دانشگاه بزرگ کشور و بزرگترین دانشگاه در جنوب و غرب کشور است .
دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور
دانشگاه شهید چمران
دانشگاه صنعت نفت
مؤسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان
دانشکده صنعت آب و برق خوزستان
دانشگاه آزاد اسلامی اهواز
دانشگاه آزاد اسلامی اهواز علوم و تحقیقات
دانشگاه پیام نور اهواز
دانشگاه امام حسین (ع)
مرکز آموزش عالی فنی شهید چمران
آموزشکده فنی و حرفهای سما
پلهای اهواز :
یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری شهر اهواز پل های اهواز هستند . هم اکنون ۷ پل بر روی کارون در اهواز وجود دارد که از این میان پل سفید (پل اول) و پل هفتم به دلیل سبک خاص مهندسی و طراحی منحصر به فرد ، چشمانداز زیبایی به شهر دادهاند . هفتمین پل اهواز با نام پل فولاد نیز به تازگی به بهرهبرداری رسیده است . همچنین در حال حاضر عملیات ساخت پل جدیدی به روی رودخانهی کارون در شهر اهواز در حال اجراست . این پل که بزرگترین پل کابلی ایران خواهد بود پیچ استادیوم را به خیابان زند در قسمت شرقی شهر متصل میکند و تا حدودی از بار ترافیکی دیگر پلها میکاهد .
عملیات ساخت دو پل دیگر نیز بر روی اتوبان کمربندی اهواز در حال اجراست که پیشبینی میشود عملیات ساخت این دو پل تا پایان سال ۸۷ خاتمه یابد .
محله ها :
آخر آسفالت ، آزادشهر ، آسیه آباد ، امانیه ، باسکول ، باغ معین ، پادادشهر ، پردیس ، پنجطبقه ، جاده ساحلی ، چم اسخیل ، چهارصد دستگاه ، حصیرآباد ، حمیدیه ، خرمکوشک ، خروسيه ، خسروی ، خلفآباد ، درویشیه ، زرگان ، زویه ، زیباشهر ، زیتون کارگری ، زیتون کارمندی ، سپیدار ، سیاحی ، شلنگآباد ، صد دستگاه ، طلائیه ، عامری ، فرهنگشهر ، کانتکس ، کمپلو ، کوت عبدالله ، کوروش ، کیان آباد ، کیانپارس ، گاومیشآباد ، لشکر (شهر سالم) ، لشکرآباد ، ملاثانی ، مَلّاشیه ، ملی راه ، منبع آب ، مهديس ، نادری ، نیوساید (نیوساید را شبیه یکی از محله های قدیمی لندن ساخت اند) ، هلال بریم
کوی ها :
۲۲ بهمن ، آزادی ، استادان ، افسران ، انقلاب ، آیتالله کرمی ، باهنر ، بهارستان ، بهروز ، تختی ، خشایار ، راه آهن ، رسالت ، زیتون ، سپیدار ، سعدی ، طالقانی ، عابدی ، علوی ، فاطمیه ، فدائیان اسلام ، کارون ، گلستان ، مجاهد ، مشعلی ، ملت ، ملی راه ، نهضت ، نیرو ، ولی عصر
شهرک ها :
ابوذر ، دانشگاه ، رامین ، طالقانی ، قائم ، نفت ، نورد
[2]
منابع :
[1] "برگرفته از کتاب راهنمای ایرانگردی نوشته حسن زنده دل"
[2] "برگرفته از ویکی پدیا"
[2] "برگرفته از پرتال اهواز"
بازار اهواز
بازارهای قدیمی اهواز
غلب شهرهای ایران بازار قدیمی و سنتی دارند که رد گذر سال.ها بر آن مانده است. در اهواز هم سه بازار قدیمی وجود دارد که تاریخچه.ی آنها به دوره.ی قاجار و پهلوی برمی.گردد: بازار عبدالحمید که زمانی نگین اهواز بوده و اکنون نشانی از رونق گذشته ندارد، خیابان امام خمینی که هنوز پاتوق خرید و بازارش گرم است و خیابان کاوه که بازار سوغاتی.فروشی.های خوشمزه است. با ما باشید تا نگاهی به اهواز و حال.وهوای بازارهای قدیمی آن بیندازیم. اهواز
اهواز از کلان.شهرهای ایران و مرکز استان خوزستان است. خیلی قدیم.ها به آن اوکسین و ناصریه می.گفتند. اهواز در موقعیت جغرافیایی ۳۱ درجه و ۲۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ درجه و ۴۰ دقیقه طول شرقی قرار گرفته و ۱۲ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. شهرت اهواز به گرم بودن، بی.دلیل نیست. در تابستان دمای هوا به ۵۰ درجه سانتیگراد هم می.رسد. زمستا.ن.ها سوز سرما بیشتر از ۵ درجه.ای که دماسنج نشان می.دهد، احساس می.شود.فاصله.ی اهواز تا تهران در سفر زمینی ۸۸۱ کیلومتر است. اهواز پرآب.ترین رودخانه.ی کشور را در دل خود جا داده است. رودخانه.ی کارون شهر را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم کرده که بازارهای قدیمی و مرکز شهر اهواز همه در بخش شرقی واقع شده..اند.بازار عبدالحمید، قدیمی.ترین بازار اهواز
قدیمی.ترین بازار اهواز، بازار عبدالحمید است که در خیابان نظامی یا نظری.پور، بین خیابان نادری و امام خمینی قرار گرفته است. بازار عبدالحمید در دوره.ی قاجار نه. تنها بسیار پررونق بود، پاتوق پول.دارهای منطقه برای خریدهای ریز و درشت نیز به. شمار می.رفت. خانه.ی دادرس که از جمله. خانه.های به.جا مانده از دوره.ی قاجار در اهواز است، کاروانسرای شیخ خزعل بوده و در بازار عبدالحمید واقع شده است.
کاروانسرای خزعل
خانه دادرس
زمانی بازار اصلی و مرکز خرید شهر بود. در مرکزی.ترین نقطه شهر می.درخشید و غیر از بازار، نوعی جاذبه گردشگری به شمار می.آمد. فرهنگ و سنت و هویت شهر در کوچه باریک آن نمایان بود و کانون توجه عام و خاص بود. بازاری که روزگاری تنها اشراف.زادگان و طبقه بالای جامعه در محوطه.اش خرید می.کردند و جزو مناطق و بازارهای مهم، به.روز و زیبای شهر بود، اینک از بازارهای ارزان شهر شده است و دیگر از ابهت روزگار گذشته خبری نیست. بازاری که چشم.انداز زیبایی برای عابران زمان خود بود، حالا رهگذرانش به زحمت راهی برای قدم برداشتن باز می.کنند.قدمت این بازار همان.گونه از سرو وضع ظاهری آن برمی.آید به بیش از یک قرن می.رسد. این بنا بازمانده از دوره قاجار است که در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.شیخ خزعل که بود؟
عبدالحمید نام یکی از فرزندان شیخ خزعل بود که در دوره.ی قاجار ابتدا بر خرمشهر و بعدتر بر اهواز حکمرانی کرد. شیخ خزعل از قبیلهٔ عرب بنی.کعب بود و لقب معز.السلطنه را داشت. او ابتدا با حکم مظفرالدین.شاه حکمران خرمشهر شد، سپس توانست حکمرانی اهواز را مال خود کند. پس از انقلاب مشروطه، شیخ. خزعل قدرت بیشتری گرفت؛ بر چند شیخ عرب مانند بنی.طرف و آل.خمیس غلبه کرد و توانست از محصول فراوان خرما درآمد بسیاری کسب کند.
احمد شاه قاجار پس از به.قدرت رسیدن، با شیخ خزعل مدارا کرد و بنابراین شیخ همچنان مالیات عشایر، درآمد کلان خرما و قدرت را برای خود حفظ کرد. خزعل رابطه.ی خوبی با انگلیسی.ها داشت و طی جنگ جهانی اول همدست انگلیس بود.
شیخ خزعل
کشتیرانی در کارون
پس از به.قدرت رسیدن رضاشاه، شیخ خزعل اعلام کرد او را به. رسمیت نمی.شناسد و دلیلی برای پرداخت مالیات خوزستان به دولت ندید. رضاشاه برای سرکوب شورشیان به خوزستان رفت و درنهایت با شیخ.خزعل به. توافق رسید. قرار بر این شد که شیخ در خوزستان بماند و دارایی. و خانواده.اش در امان باشند، به.شرط این. که دستورهای خود را از حاکم ایالت بگیرد. درنهایت رضاشاه که هرگز خیالش از قدرت شیخ خزعل آسوده نشد، او را به تهران آورد و پس از چند سال به. قتل رساند.عکاس: گیتی عاصمی
بازار عبدالحمید کنونی
اگر اهل کتاب خواندن باشید، شاید این بازار را با نوشته.های «احمد محمود» به.یاد بیاورید. کتاب «مجموعه داستان بازار عبدالحمید» نوشته.ی توفیق ربیعی بنی.جمیل هم چند سال پیش روانه.ی بازار شد.عکاس: گیتی عاصمی
بازار عبدالحمید که زمانی مرکز خرید برجسته.ی اهواز و یکی از جاذبه.های گردشگری آن بود، اکنون نشانی از شکوه قدیمی خود ندارد. بازاری که اشراف شهر در آن خرید می.کردند، امروز پاتوق ارزان.فروش.ها است. دستفروش.ها انواع کالا از پوشاک، طلا و زیورآلات تا چفیه، لباس عربی و دله قهوه می.فروشند.عکاس: گیتی عاصمی
بازار امام خمینی اهواز
یکی دیگر از مرکزهای خرید و بازارهای قدیمی اهواز، خیابان امام خمینی است که از دوره.ی پهلوی برجای مانده است. نمای این خیابان چند سال پیش بازسازی و تبدیل به بازار سرپوشیده شد. نام قدیم آن خیابان پهلوی و معماری این بازار با مصالح آجری اجرا شده است .خیابان امام خمینی در مرکز شهر، بین خیابان.های شریعتی یا ۳۰متری و آزادگان معروف به ۲۴متری واقع شده است. بازار امام اهواز هنوز هم مانند قدیم پررونق و پاتوق خرید پوشاک، اسباب.بازی و انواع کالاهای خارجی است.عکاس: مهدی پدرام.خو
بازار کاوه اهواز
بازار کاوه که قدمتش به دوره.ی پهلوی برمی.گردد، بهشت خوش.خوراک.ها است. مسافر اهواز که باشید، خیابان کاوه را نباید از دست بدهید. گذشته از میوه و سبزی نوبرانه. که تر و تازه.اش در کاوه پیدا می.شود، پاتوق سوغاتی.فروشی.ها نیز هست.عکاس: زینب روستایی
در خیابان کاوه اهواز اولین چیزی که می.بینید و البته بوی آن.را احساس می.کنید، ماهی و میگوی تازه است.کلوچه، خرما، رطب، شیره.ی خرما، ارده، حلوا شکری و حلوا ارده مرغوب در بازار کاوه فراوان است.بعد می.رسیم به ترشی.فروشی.های خیابان کاوه که انواع ترشی.های تند و هیجان.انگیز می.فروشند.ادویه.ی خوش.عطر اهواز را هم در کاوه می.توان خرید، ازجمله ادویه..ی مخصوص ترشی و غذاهای جنوبی مثل سمبوسه و فلافل.خیابان کاوه در مرکز شهر بین خیابان طالقانی و امام خمینی واقع شده است.
آیا شما تاکنون به اهواز سفر کرده.اید؟ این بازارها را از نزدیک دیده.اید؟
بازی های بومی خوزستان
ازىهاى خوزستان عبارتند از:
ابوامح جيم، ارکُم بَرکُم، استپ،اَلختربازي، الک چوب، بدواشيح، بَردبَرد گرکي، تشتکبازي، تنورتنور، تيرلشبازي، چقّه، چوب توپه، چوب معده، چوب و کليد، حَتَّ حَلُول، خاک ماله، خش بيزار، داژوال، دال پران، دور هرسيه، سَرمامک، سُکسُک، سواره و پياده، شرده، شنگ، طناببازي، عيسىبازي، ننگبازي، قاوان، قلعه ٔ شاه مال من است، کروچ، کشت مايه، گال، گروکبازي، گلبازي، گولکي، لنگرو، منم منم فرشته، هفت سنگ، هُوشِيه، يزله و ...
ابو، امح جيم (مناطق عربى زبان خوزستان )
بازيکنان به دو گروه تقسيم مىشوند و روى زمين دايره ٔ بزرگى مىکشند، سپس بهطريق قرعهکشى يارگيرى مىکنند و گروه مدافع و مهاجم را نيز بههمان شيوه تعيين مىکنند. آنگاه بازيکنان مدافع در داخل زمين که بهشکل دايره کشيده شده قرار مىگيرند و گروه مهاجم خارج ان مىايستند. سپس همه ٔ بازيکنان دو گروه پاى خود را بلند کرده و از پشت با دست پنجه ٔ پاى مخالف را مىگيرند، حال مهاجمان لىلىکنان وارد محوطه ٔ دايره شکل مىشوند و هريک از آنها سعى مىکند، بهگونهاى تعادل فردى از گروه مدافع را برهم بزند تا پنجه ٔ گرفته شده ٔ او، رها شود. گروه مدافع نيز بههمين ترتيب عمل مىکند در اينصورت فردى که تعادل او بههم خورده باشد از دور خارج مىشود. در آخر بازى يک نفر بدون باخت در زمين باقى خواهد ماند که اين فرد متعلق بههر گروه که باشد، آن گروه برنده ٔ بازى خواهد بود .
بايد يادآور شد که حمله ٔ چند نفر از يک گروه به يک نفر از گروه مقابل بلامانع مىباشد .
اَروِيع (سوسنگرد )
بازيکنان بهوسيله ٔ تر يا خشک به دو گروه مساوى تقسيم مىشوند و پشک مىاندازند تا گروه برنده و بازنده مشخص شود. روى زمين مستطيلى رسم مىکنند و از طول آن را نصف مىکنند. بازيکنانى که بازنده شدهاند با فاصلههاى معين روى خط وسط مىايستند و بازيکنان برنده بيرون زمين صف مىبندند و تکتک سعى مىکنند از مقابل صف بازندهها خود را به انتهاى زمين برسانند. بازيکنان بازنده بايد مانع حرکت اين بازيکنان بشوند و آنها را با دست بزنند . بازيکنان برنده مىتوانند بهطور مارپيچ عبور کنند .
بَردبَرد گَرَکى (bard bard garaky) ( ايذه )
بازيکنان به دو گروه تقسيم مىشوند. آتشى روشن مىکنند و سنگ را در آتش مىگذارند تا داغ شود. سپس قرعه مىکشند تا گروهى که بايد از آتش نگهبانى کند، مشخص شود . بعد چشمهاى افراد گروه ديگر را مىبندند و گروه نگهبان سنگ را از آتش بيرون آورده و در سياهىها به دوردست پرتاب مىکند، بعد چشمهاى گروه مقابل را باز مىکنند و آنها مىروند تا سنگ را پيدا کنند؛ گروه نگهبان هم بايد همين کار را بکند. اگر گروه نگهبان سنگ را بيابد و آن را در آتش بىاندازد بازى بههمين روال تکرار مىشود. اما اگر کسى از گروه مقابل اين کار را بکند جاى دو گروه عوض مىشود .
تشتکبازى (خرمشهر )
پسرها به در مغازهها مىروند و تشتک جمع مىکنند. ديوارى را بهعنوان هدف انتخاب مىکنند و با فاصله از آن مىايستند. نفر اول تشتک خود را پرتاب مىکند، همينطور نفرات بعدي. تشتک هرکس به ديوار نزديکتر بود او برنده است. اين بازى با سکه هم صورت مىگيرد و جنبه ٔ قمار دارد. برنده ٔ سکههاى ديگران را از آن خود مىکند .
تيرلشبازى (شوشتر )
نى بلندى را برمىدارند و يک سر آن را با يک لوله ٔ کاغذى که پر از مواد منفجره مثل باروت است، پر مىکنند و براى آن فتيلهاى درست مىکنند. فتيله را آتش مىزنند و آن را به هوا پرتاب مىکنند .
دادارى پودارى دو تا بيار (دا به معنى مادر و پو به معنى پدر است) (مسجدسليمان )
يکى از بازيکنان مىگويد: هرکس مادر و پدر دارد دو تا انگشت خود را در دست من بگذارد . بازيکنان همين کار را مىکنند. بازيکن اول چشمهاى خود را مىبندد و مىپرسد: تف کنم يا بگيرم؟ بچهها مىگويند: بگير. بازيکن سعى مىکند که يکى از بازيکنان را بگيرد. اگر موفق شد، چشم او را مىبندد و ديگران مىروند و گوشهاى پنهان مىشوند. وقتى همه پنهان شدند، چشمهاى بازيکن را باز مىکنند و به او مىگويند: 'روغه رى سست گرده بر سيست' و او بايد برود و پنهان شدهها را پيدا کند. اگر کسى را پيدا کرد بايد بر سر او بزند و بگويد: 'کچل' کسى که کچل بشود از بازى کنار مىرود تا دور بعدي. بعضى از بازيکنان که بتوانند خود را به بازيکن اولى برسانند و به او دست بزنند و بگويند: 'حلال حلال' ديگر کسى نمىتواند به آنها کارى داشته باشد. وقتى همه يا کچل شدند يا حلال بازى از نو آغاز مىشود و کس ديگرى انگشتان بچهها را در دست مىگيرد .
طناببازى (اهواز - آبادان - مسجدسليمان )
هريک از چهار بازيکن يکى از نامهاى سرخ، سبز، آبى و گلابى را براى خود انتخاب مىکند . آنگاه دو نفر از بازيکنان هريک دو سر طناب را در دست گرفته و يکى ديگر از بازيکنان بين اين دو قرار مىگيرد. يک نفر ديگر هم کنار محوطه ٔ بازى مىايستد. دو نفر بازيکن طناب بهدست شروع به چرخاندن طناب مىکنند و فردى که در وسط ايستاده بايد با نزديک شدن طناب به پاهاى او به هوا بپرد تا طناب از زير پاى او بگذرد. اين کار بهصورت متوالى انجام مىگيرد. همراه با اين کار، همان دو نفرى که دو سر طناب را گرفتهاند، مرتباً تکرار مىکنند: سرخ، سبز، آبي، گلابي. بازى بههمين ترتيب ادامه دارد تا زمانىکه پاى پرنده به طناب گير کند و طناب از چرخش بىافتد. آنگاه روى هر نامى که اين خطا صورت بگيرد، صاحب آن نام بايد به وسط بيايد و از روى طناب بپرد و بههمين شيوه بازى را تا هر زمان که مايل باشند، ادامه مىدهند .
گال (شوشتر )
بازيکنان در اين بازى با مشتى چوب باريک، برد و باخت مىکنند به اين ترتيب که ابتدا طرف مقابل شرط خود را که طاق يا جفت است، مشخص مىکند، آنگاه بازيکن اولى چوبها را در لبهاى از ديوار که گال ناميده مىشود، مىاندازد،د درنتيجه مقدارى از آنها در لبه ٔ گال باقى مىماند. تعداد چوبها را مىشمارد و اگر با شرط طرف مقابل مطابقت داشت، همه ٔ آنها را مىبرد .
يزله
اين بازى نمايشى جنبه ٔ حماسى و پهلوانى دارد و در مواقعى که دشمن سرزمين را تهديد مىکند، براى بالا بردن روحيه ٔ مبارزهطلبى مردم اجراء مىشود. يک نفر سردسته ٔ گروه مىشود و شروع به حماسهسرائى مىکند و ديگران به او پاسخ مىدهند . حرکات موزون بازيگران و هماهنگى کامل بين اين حرکات با گفتار آنها از ويژگىهاى مهم اين مراسم است. اين مراسم در شکل اصلى خود همراه با سلاح انجام مىشده و بازيگران با لباسهاى محلى و خشاب فشنگ به اين بازى مىپرداختهاند. اين بازى با نيايش پروردگار براى پيروزى پايان مىگيرد
غذاها ی محلی خوزستان
سمبوسه
سمبوسه یکی از غذاهای محلی استان خوزستان است. مواد لازم : کره ۲ قاشق چایخوری نمک ۱ قاشق چایخوری آب ولرم نصف لیوان آرد ۲ لیوان گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم سیب زمینی ۱ عدد پیاز ۲ عدد سیر ۳ حبه فلفل دلمهای ۱ عدد رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری گشنیز ۲ قاشق غذاخوری نمک و فلفل به مقدار لازم طرز تهیه: سیرها و پیازها را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شوند سپس گوشت چرخ کرده و فلفل دلمهای خرد شده را اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ
بیشتر بخوانید...
بورانی باقلا سبز تازه
بورانی باقلا سبز تازه غذای محلی شهر شوشتر در استان خوزستان است. مواد لازم: ماست ساده پر چرب ۱ فنجان پیاز داغ عسلی ۲ قاشق سوپخوری سیر ۱ عدد باقلا ۳۰۰ گرم گرد لیمو ۱ قاشق مرباخوری شوید یا شبت ۱ قاشق سوپخوری زردچوبه قدری فلفل قدری نمک قدری طرز تهیه: ماست آبگرفته و کمی شل باشد، پیاز سرخ شده باشد، سیر خلال و سرخ شده باشد، باقلای سبز تازه باشد. باقلای سبز تازه را از دو پوست بیرون آورده و با مقداری نمک و آب داخل قابلمها
بیشتر بخوانید...
امگشت
امگشت غذای محلی استان خوزستان است. غذایی است که عربهای خوزستان با ماهی گباب (قباد) نمک سود شده درست میکنند. دستور شماره یک مواد لازم برای ۴ نفر: برنج ۴ پیمانه سبزی پلویی (شوید - گشنیز) به مقدار لازم نمک به مقدار لازم - ادویه و زردچوبه به مقدار لازم کشمش ۱ پیمانه پیاز یک عدد درشت روغن دوقاشق قبل از طرز پخت، باید این نکته رابگویم که خیلی هابه خاطر مسایل بهداشتی از ماهی قباد تازه بجای نمک سود شده ان استفاده میکنند ازتن ماهی هم میشود ا�
بیشتر بخوانید...
قلیه تخم مرغ
مواد لازم برای تهیه قلیه تخم مرغ (غذای خوزستانی): تخم مرغ - ۵ عدد سبزی (گشنیز و شوید) - نیم کیلوگرم آرد گندم - یک پیمانه پیاز و سیر - به میزان لازم تمرهندی - یک قاشق غذاخوری نمک و زردچوبه - به میزان لازم گرد لیمو - به میزان دلخواه روغن - به مقدار لازم آب - به مقدار لازم رب گوجه فرنگی یا گوجه نگینی خرد شده- به میزان دلخواه طرز تهیه قلیه تخم مرغ (غذای خوزستانی): در قابلمه مناسبی ابتدا پیاز و سپس سیر را اضافه کنید و کمی
بیشتر بخوانید...
پوکورا خوزستان
پوکورا نام یک نوع کوکوی خوزستانی است و یکی از چندین غذای سنتی خوزستانیها را تشکیل میدهد. مواد لازم آرد نخود خام: 200 گرم تره خرد کرده: یک فنجان آب ولرم: یک استکان تخممرغ: 2 عدد زعفران سائیده آب کرده: یک قاشق غذاخوری فلفل قرمز پودر شده: نصف قاشق چایخوری نمک و فلفل و ادویه: به قدر دلخواه طرز تهیه: * آرد نخود و آب ولرم را مخلوط و با چنگال آن را به هم بزنید. * زعفران حل شده و تره خرد شده را هم اضافه کنید. *سپس تخم مرغها، نمک، ا�
بیشتر بخوانید...
نافله خوزستان
نافله یکی از چندین غذای سنتی و محلی خوزستانیهاست. گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی از مواد اصلی این غذای محلی هستند. مواد اولیه : گوشت چرخکرده و آرد نخودچی: از هر کدام 500 گرم پیاز بزرگ: چهار عدد نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم سرکه: یک فنجان کوچک شکر: دو فنجان روغن یا کره و نعنا: به میزان لازم آب: پنج پیمانه طرز تهیه: * گوشت چرخکرده را همراه با دو عدد پیاز رندهشده، آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه همراه با آب مخلوط کرده و به میز
سوغات خوزستان
سوغات اهواز چیست
بهترین سوغات اهواز,خرما اهواز,خرما سوغات اهواز
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 25 امتیاز : 4.2]
سوغات اهواز، موضوعی است که در این قسمت توضیحاتی در موردش بیان کرده ایم. اهواز مرکز استان خوزستان یکی از متمدن ترین بخش های کشور ایران است. این شهر دارای دیدنی های بسیاری است که مسافران بسیاری به سمت خود جذب میکند. اهواز و حومه ی آن آب و خاک مناسبی برای کشاورزی دارند و کشاورزی پر رونق است و سبب شده سوغاتی ها و محصولات کشاورزی اهواز تنوع بسیاری داشته باشد. آنچه بعنوان سوغات اهواز شهرت یافته، خرما اهواز است که انواع مختلفی دارد، که در ادامه برای شما توضیح داده ایم. دشداشه لباس محلی اهواز و فرآورده های حاصل از خرما، سوغاتی های شهر اهواز هستند که در ادامه به آن ها پرداخته ایم.
دیگر سوغاتی های معروف اهواز که نماینده ای از تمام شهر های استان خوزستان است عبارتند از:
حلوا ارده
حلوا شکری
حلوا کنجدی
شیره ارده
کلوچه های سنتی
انواع ادویه مانند پاپریکا
لیف خرما
خرما اهواز
سوغات اهواز,سوغاتی های اهواز,سوغاتی های خوراکی اهواز
خرما بهترین سوغات اهواز است. استان خوزستان و بویژه اهواز نخلستان های بسیاری در دل خود جای داده اند که هر سال درصد زیادی از نیاز کشور را برطرف می کنند. در این شهر می توانیم انواع مختلف خرما را که ببینیم، و هر مدل را با توجه به طعم و سلیقه خود که خواستیم امتحان کنیم. به طور کلی خرما را می توان در دو دسته تقسیم بندی کرد، خرمای تر و خرمای خشک، خرمای تر خرمایی است که شیره دارد مانند خرمای مضافتی. خرمای خشک هم خرمایی است که دیرتر از نخل چیده شده و نیمه خشک است. خرما در کنار طبیعت گرم، خواص بسیاری دارد که می توان به مواردی چون انرژی زا بودن، منبع غنی آهن، پروتئین، فیبر خوراکی، پتاسیم و ویتامین اشاره کرد. بسیاری از مردم خرما را یک غذای کامل می دادند که انرژی از دست رفته بدن را برمی گرداند. اگر بدنبال خرید خرما در شهر اهواز باشید مدل های مختلفی پیش روی شما برای انتخاب وجود دارند مانند:
خرما سایر(استعمران)
خرما زاهدی
خرما کبکاب
خرما خضراوی
خرما گنطار
خرما بریم
خرما برحی
خرما شاکری
خرما دیلگاری
خرما مکسون
خرما سودانی
خرما سایر اهواز:
سوغاتی های شهر اهواز,سوغاتی های معروف اهواز
یکی از مهمترین خرماهای صادراتی، خرمای سایر یا استعمران ، خوزستان و اهواز است که درصد زیادی از آن به اروپا و استرالیا فرستاده می شود. خرمای سایر، پرفروش ترین نوع خرماست و قیمت مناسبی دارد. این خرما خشک و خیلی خوش طعم می باشد و برای کسانی که خرما را به این سبک می پسندند انتخاب خوبی است. اگر بدنبال تهیه سوغاتی از اهواز هستید از این نوع خرما فراموش نکنید.
خرما کبکاب اهواز:
بهترین سوغات اهواز,خرما اهواز,خرما سوغات اهواز
یکی دیگر از خرماهای مرغوب اهواز نوع کبکاب است، که در شهرهایی چون بهبهان، بوشهر، یزد هم بعمل می آید. از نظر شکل ظاهری خرمای کبکاب بهبان نسبت به مدل های دیگر کوچکتر است. از شیره و قند این خرما هم نیز میتوان به عنوان سوغاتی اهواز یاد کرد که بطور مجزا در دسترس هستند.
خرما زاهدی اهواز:
بهترین سوغات اهواز,خرما اهواز,خرما سوغات اهواز
شاید تصور شما این باشد که خرما و رطب یکی هستند ولی اینگونه نیست خرما مراحل گوناگونی برای رشد دارد در یکی از این مراحل خرما در اثر تابش نور خورشید تیره و آبدار می شود که در این مرحله به میوه ی حاصل، رطب گفته می شود مانند رطب مضافتی و کبکاب. حال اگر این خرما بر روی درخت بماند بعد از مدتی که نیمه خشک شد، چیده شود به میوه ی حاصل خرما میگویند مانند زاهدی و پیارم . پس خرمای زاهدی هم از نوع نیمه خشک است که می توان بعنوان یک جایگزین مناسب برای قند در کنار چای استفاده کرد و لذت برد.
فرآورده های خرمای اهواز
تا اینجا چند نمونه از خرماهای اهواز را که در اهواز یا دیگر شهرستان های استان خوزستان کشت می شود را بهمراه عکس برای شما معرفی کردیم. حال نوبت آن است که دیگر سوغاتی های خوراکی اهواز که فرآورده های حاصل از خرماست را به شما معرفی کنیم که براحتی می توان آن ها را در شهر اهواز تهیه کرد. مانند:
قهوه ای هسته خرما
قند خرما
سرکه خرما
شیره ی خرما
رنگینک
حلوای خرما
چیپس خرما
نان خرمایی
خرمای شکلاتی
انواع شیرینی
قهوه ی هسته خرما:
بهترین سوغات اهواز,خرما اهواز,خرما سوغات اهواز
هسته خرما را تف می دهند سپس پودر میکنند که همان قهوه ی خرماست. قهوه ی خرما را دم می کنند و در کنار بوی مطبوع آن اثرات درمانی بسیاری برای بدن انسان دارد. همچنین از این پودر پماد هم تهیه میکنند که ورم پلک را نیز برطرف می کند. پیشنهاد می کنم این محصول را برای یکبار هم که شده امتحان کنید و اگر خوشتان آمد بعنوان سوغات برای اقوام خود ببرید.
قند خرما اهواز:
بهترین سوغات اهواز,خرما اهواز,خرما سوغات اهواز
در گذشته های دور از خرما قند آن را استخراج می کردند و چون قند طبیعی بود ضرری برای بدن نداشت. اکنون شما می توانید این قند را براحتی تهیه کنید و بعنوان جایگزین مناسبی بجای شکر و قند استفاده کنید. به یاد داشته باشید قند خرما سوغات بی ضرر و مفید اهواز برای بیماران دیابتی است.
رنگینک خرما اهواز:
بهترین سوغات اهواز,خرما اهواز,خرما سوغات اهواز
رنگینک نوعی دسر و شیرینی خشک جنوبی است که بی شباهت به حلوا نیست. برای درست کرده این شیرینی، از خرما و گردو استفاده می شود که یک غذای بسیار پرانرژی حاصل می شود رنگینک برای تامین انرژی بدن مناسب است و در شکل های مختلفی تزیین شده است . حتما بهمراه خود این سوغات خوشمزه اهواز را برای دوستانتان ببرید.
شیره ی خرما اهواز:
بهترین سوغات اهواز,خرما اهواز,خرما سوغات اهواز
شیره ی خرما بسیار مغذی می باشد و مصرف آن در کنار ارده که یکی دیگر از سوغاتی های اهواز است، وعده ی غذایی کاملی محسوب میشود. همچنین می توان شیره را در کنار چای و برای شیرین کردن هر غذایی استفاده کرد و جایگزین مناسبی برای شکر است.
دشداشه ی اهواز
بهترین سوغات اهواز,خرما اهواز,خرما سوغات اهواز
دشداشه از لباس های مردانه محلی شهر اهواز است، که بلند و سفید رنگ می باشد. اهوازی ها این لباس را بیشتر در مراسمات خود بعنوان هدیه می دهند. شما هم نیز می توانید برای اقوام خود دشداشه را بعنوان سوغاتی شهر اهواز هدیه ببرید مطمئنا سوغات جالبی خواهد بود.
مکانها ی توریستی خوزستان
کلیسای سورت مسروپ اهواز
کلیسای سورت مسروپ توسط ترداد داویدیان در سال 1347 که در شرکت ملی نفت مشغول به کار بوده طراحی و ساخته شد. این کلیسا که در یکی از نقاط مرکزی اهواز قرار دارد؛ تنها مورد استفاده تعداد قلیلی از ارامنه اهواز است.
بیشتر بخوانید...
بولینگ بوستان اهواز
بولینگ بوستان اهواز در بلوار گلستان واقع شده است و محیطی شادو مفرح را برای بازدید کنندگان فراهم کرده است . آدرس :خوزستان - اهواز بلوار گلستان، فلکه فرهنگ شهر، بلوار کارگر
بیشتر بخوانید...
پارک جزیره اهواز
پارک جزیره در حاشیه رودخانه کارون واقع شده است . این پارک محیطی زیبا و دلنشین دارد. وسیله های تفریحی برای بچه ها و دوچرخه های کرایه ای برای بزرگسالان نیز دارد. این پارک در شب ها هوای بسیار مطبوعی دارد. نسیمی که از رودخانه می گذرد و به پارک می آید دارای رطوبت دلنشین و مطبوعی می باشد . نور پردازی جزایر وسط رودخانه کارون و همه پل های احداث شده بر روی این رودخانه، رنگ آمیزی جدول ها، احداث آبشارهای مصنوعی بر روی پل ها، برپایی فرش گل و توسعه فضای سبز �
بیشتر بخوانید...
پارک آبی اهواز
این پارک آبی یکی از بزرگترین پارک های ایران است که با کلی امکانات هیجانی و تفریحی آماده میزبانی از شماست. امکاناتی مثل سرسره های مهیج، چاله فضایی، وسایل بازی ویژه کودکان و... که باعث میشه تجربه جدیدی کسب کنید و کنار خانواده یا دوستانتون حسابی خوش بگذرونید. آدرس :خوزستان - اهواز بزرگراه مدرس، نرسیده به ورزشگاه غدیر
بیشتر بخوانید...
پل سیاه
این اثر در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۵۹۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در سال 1308 خورشیدی و همزمان با احداث راهآهن سراسری ایران، اولین پل شهر اهواز که بعدها بدلیل رنگ سیاه بدنه و پایههای آن به پل سیاه شهرت یافت، به طور 1050 متر و عرض 6 متر، تقریباً درست در محل احداث پل تاریخی اهواز (که دارای قدمت ساسانی بوده و به پل شادووان معروف بود)، بر روی رودخانه کارون ساخته شد. تا خط آهن بندر امام (ره)، در جنوب استان خوزستان و در س�
بیشتر بخوانید...
رستوران گردان امپراطور
یکی از بهترین رستوران های اهواز که انواع غذاهای ایرانی، فرنگی، دریایی، میکس، سوخاری، انواع نوشیدنی گرم و سرد را سرو می کنند و شما می توانید در محیطی آرام نوش جان کنید. آدرس : اهواز بلوار پاسداران، برج (آی تی) ، طبقه ی ۸
بیشتر بخوانید...
پایانه های سفر اهواز
فرودگاه اهواز فرودگاه اهواز در فضایی به وسعت 14500 متر مربع شامل 8000 مترمربع فضای ترمینال پروازهای داخلی و 6500 متر مربع فضای ترمینال پروازهای خارجی بنا شده است. این فرودگاه که با کد سه رقمی AWZ و کد چهار رقمی OIAW مشخص می گردد دارای باند نشست و برخاست هواپیما به عرض 45 متر و طول 3400 متر می باشد. شرکتهای هواپیمایی فعال در این فرودگاه عبارتند از : ایران ایر، آسمان، ماهان، کاسپین، ایرتور، آتا، نفت، کیش ایر، اترک، قشم ایر، تابان و زاگرس. در حال حاضر
بیشتر بخوانید...
شیر دنگ بافی
دست زنان روستایی و عشایری، گنج این مردمان است. اینان زندگی را در تار و پود گلیم ها و شیردِنگها می بافند و به نمایش می گذارند، زندگی ای شاده، روحیه ای لطیف و عاطفه ای سرشار از نقش و نگارها و رنگهای شاد و سرزنده بافته هایشان پیداشت، نوارهای رنگارنگ و نقش دار شیردنگ نمایانگر مراسم شادی و سرور قوم بختیاری است. این مردم در جشن ها و عروسی ها بر سر سیاه چادرها و در خانه ها این نوارهای تزیینی را آویزان می کنند و به این ترتیب پیغام شادی خود را به میهمان�
بیشتر بخوانید...
آئین قهوه خوری
مراسم قهوه خوری از روزگار دیرین مورد احترام مردم عرب و دارای آیین و رسومات خاص خـــود می باشد.قهوه اولین چیزی است که مردم عرب زبان از سلام و خوش آمدگویی با آن از میهمانان خـــــــود پذیرایی می کنند. قهوه جهت پذیرایی از همه افراد قوم و میهمانان فقیر و غنی استفاده می شود . از آداب قهوه خوری در میان مردمان عرب ، که میزبان باید فنجان را با دست راست خود به میهمان تعارف کند و میهمان نیز باید آنرا با دست راست بگیرد و بدون اینکه فنجان را بر روی زمین بگ�
بیشتر بخوانید...
لباس محلی خوزستانی
پوشاک عربهای خوزستان 1- پوشاک مردان دشداشه: پوششی بلند و یکسره تا مچ پا است و معمولاً به رنگ سفید میباشد. دشداشه در دو نوع عراقی (یقهدار) و خلیجی یا اماراتی (بدون یقه) وجود دارد. بشت یا خاچیه: از دیگر لباسهای مردم عرب خوزستان است که روی دشداشه پوشیده میشود و جنس آن از نخ پشمی نازک است. برخی برای زیبایی سرشانهها و آستینها را با ابریشم زیبا که به رنگ بشت باشد گلدوزی میکنند. نوع دیگر بشت به نام «مزویه» معروف است و جنس آن از پشم ضخیم است
بیشتر بخوانید...
فرودگاه بین المللی اهواز
فرودگاه بینالمللی اهواز یکی از فرودگاههای معتبر کشور است که در 5 کیلومتری شمال شرقی شهر اهواز در بلوار پاسداران قرار دارد. تا قبل از سال 1339 خورشیدی، فرودگاه اهواز در منطقه باغات شاه شهر اهواز استقرار داشت و مسئولیت اداره و نگهداری آن به عهده شرکت ملی نفت ایران بود. در سال 1342 شرکت ملی نفت به دلیل نیاز و تردد کارشناسان خود، مبادرت به ساخت باندی به طول 1370 متر و عرض 30 متر نمود و فرودگاه را به سازمان هواپیمایی کشوری واگذار کرد و به این ترتیب ف
بیشتر بخوانید...
تالاب بامدژ
تالاب بامدژ یکی از تالابهای استان خوزستان است که در
کروکودیل ها ، قوی ترین آرواره ها را برای گاز گرفتن دارند. هر بار که این حیوان آرواره هایش را محکم به هم می فشارد ، نیرویی حدود 2125 پوند وارد می کند. این نیرو تقریباً برابر ، نیرویی است که یک ماشین با وزن متسط از بلندی روی کسی بیفتد.
لب بود که دندان آمد ( سا بقه ما دراین کار از شما بیشتر است )
شهر ممقان در کدام استان قرار دارد
پاسخ صحیح را به صورت شماره سوال:پاسخ صحیح به شماره 5000 2853 080 909 پیامک کنید. مثال: از چپ به راست بخوانید 20734:4 |
در صورت ویژه بودن امتیاز آن به شما اضافه خواهد شد.