مراکز آموزشی مراغه
پیش بینی وضع هوا
مراکز آموزشی
دانشگاه مراغه
این واحد در سال 1366 با عنوان آموزشكده كشاورزی با جذب 40 نفر دانشجو در مقطع كاردانی امور زراعی آغاز به كار كرد. طی سالهای 1370 تا 1373 اقدام به خرید زمینی به مساحت 110 هكتار جهت توسعه در منطقة گلشهر نمود.
در فاصله سالهای 1372 تا 1374 اقدام به افزایش رشتههای تحصیلی تا سقف 4 رشته شامل مهندسی باغبانی، گیاهپزشكی و خاكشناسی در مقطع كارشناسی و تكنولوژی تولیدات كیاهی در مقطع کاردانی كرد.
این آموزشکده در سال 1377 به دانشکده کشاورزی ارتقاء یافت.
در بهمن 1383 با تبدیل آن به مجتمع آموزش عالی مراغه موافقت به عمل آمد و در اردیبهشت ماه 1384 موافقت قطعی آن صادر گردید.
با ادامه روند توسعه در دی ماه 1385 مجوز اصولی ارتقای این مجتمع به " دانشگاه مراغه" از سوی شورای گسترش آموزش عالی کشور صادر گردید.
به دنبال آن در لایحه ی بودجه ی سال 1387 کل کشور ردیف بودجه مستقلی برای این دانشگاه منظور گردید که به تبع آن، این دانشگاه از نظر مالی هم به استقلال رسید که گام بزرگی در جهت رشد دانشگاه محسوب می گردید.
دانشکده های دانشگاه مراغه عبارت اند از:
1- دانشکده کشاورزی تأسیس 1366
2- دانشکده علوم پایه تأسیس 1385
3-دانشکده فنی و مهندسی مورد موافقت اصولی قرار گرفته است و بزودی شاهد تأسیس آن خواهیم بود.
رشته های تحصیلی :
دانشکده کشاورزی:
1. تکنولوژی تولیدات گیاهی (کاردانی)
2. مهندسی کشاورزی علوم خاک (کارشناسی)
3. مهندسی کشاورزی گیاهپزشکی (کارشناسی)
4. مهندسی کشاورزی علوم باغبانی (کارشناسی)
5. مهندسی کشاورزی زراعت واصلاح نباتات (کارشناسی)
6. مهندسی کشاورزی- زراعت (کارشناسی ارشد)
7. مهندسی کشاورزی- حشره شناسی (کارشناسی ارشد)
دانشکده علوم پایه:
1. شیمی کاربردی (کارشناسی)
2. ریاضی کاربردی (کارشناسی)
3. زیست شناسی سلولی مولکولی (کارشناسی)
4. ریاضی محض گرایش آنالیز (کارشناسی ارشد)
5. ریاضی محض گرایش جبر (کارشناسی ارشد)
دانشکده فنی و مهندسی:
1. مهندسی عمران گرایش آب (کارشناسی)
2. مهندسی مواد گرایش متالوژی صنعتی (کارشناسی)
هم اكنون در این دانشگاه
39 نفر عضو هیئت علمی، 48 نفر بورسیه ، 89 نفر پرسنل اداری و خدماتی مشغول فعالیت هستند و بیش از 1100 نفر دانشجو در 14 رشته مشغول به تحصیل می باشند.
دانشگاه پیام نور مركز مراغه
سیستم سازمانی دانشگاه پیام نور بگونه ای است كه بعد از سازمان مركزی دانشگاه پیام نور استان قرار گرفته ، بعد از استان دانشگاه پیام نور مركز قرار گرفته و بعد از مركز دانشگاه پیام نور واحد قرار دارد كه طبق نمودار فوق مركز مراغه تحت پوشش استان آذربایجان شرقی قرارگرفته و واحد عجب شیررا تحت پوشش خود دارد
دانشگاه پیام نور مركز مراغه در سال 1372 تاسیس شده است. این دانشگاه در ابتدای كار فعالیت خود را تنها با یك رشته بنام مدیریت دولتی با تعداد 60 نفر دانشجو آغاز كرد كه بعدها با تدابیر اندیشیده شده توسط مدیریان و مسئولان محترم به تعداد رشته ها افزوده شد همچنانكه در حال حاضر با 23 رشته وبیش از 3000 دانشجو به كار خود ادامه میدهد.
این 23رشته شامل رشته های علوم انسانی ، رشته های علوم پایه و رشته های فنی مهندسی است كه از سری امكانات لازم برای دایر شدن این رشته ها میتوان به امكانات آموزشی نظیر كلاس درسی ، آزمایشگاههای مجهز فیزیك ، شیمی ، زیست شناسی ، كارگاه عملی كامپیوتر و سایت اینترنت اشاره نمود.همچنین از سری امكانات رفاهی نیز میتوان به بوفه وغذاخوری دانشگاه اشاره نمود.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه به تاریخ پنجم آبان ماه سال 1364 با كوشش وتلاش اهالی ومسوولان ونماینده محترم این شهر در مجلس شورای اسلامی وبا تصویب هیاْت امنای محترم سازمان مركزی دانشگاه با كمترین امكانات تاْسیس واز مهرماه سال 1365 با پذیرش88 نفر دانشجو به صورت رسمی فعالیت آموزشی وعلمی خودرا در محل یكی از هنرستانهای شهر ( هنرستان پوررستم )آغاز نمود وبا لطف خداوند وبا تلاش مسوولان مختلف این واحد هم اكنون در سالتحصیلی 89–90 باتعداد 255 نفر هیاْت علمی ونزدیك به 6000 نفر دانشجو در 50رشته تحصیلی مشغول به تحصیل می باشند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه به تاریخ پنجم آبان ماه سال 1364 با كوشش وتلاش اهالی ومسوولان ونماینده محترم این شهر در مجلس شورای اسلامی وبا تصویب هیاْت امنای محترم سازمان مركزی دانشگاه با كمترین امكانات تاْسیس واز مهرماه سال 1365 با پذیرش88 نفر دانشجو به صورت رسمی فعالیت آموزشی وعلمی خودرا در محل یكی از هنرستانهای شهر ( هنرستان پوررستم )آغاز نمود وبا لطف خداوند وبا تلاش مسوولان مختلف این واحد هم اكنون در سالتحصیلی 89–90 باتعداد 255 نفر هیاْت علمی ونزدیك به 6000 نفر دانشجو در 50رشته تحصیلی مشغول به تحصیل می باشند.
دانشگاه جامع علمی و كاربردی
وابسته به وزارت علوم و تحقیقات و فناوری
دانشكده علوم قرآنی مراغه (وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه)
دانشكده علوم قرآنی از سال 1373 درمراغه تأسیس شد و اینك با 178 دانشجو دردورشته تفسیر قرآن مجید، علوم قرآن مجید قرائت ، در مقطع كارشناسی به تربیت دانشجویان و نیروهای جوان میپردازد كه تاكنون 446 نفر از این دانشكده فارغ التحصیل شدهاند.
دانشكده علوم قرآنی از امكانات آموزشی و رفاهی مانند دانشگاههای دولتی برخوردار بوده و هماكنون با موافقت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مسیر تبدیل به دانشگاه جامع علوم و معارف قرآن كریم قرار گرفته است.
فارغالتحصیلان این دانشكده در صورت حفظ كل قرآن كریم میتوانند بدون آزمون ورودی به مقطع كارشناسی ارشد علوم قرآنی راه یابند.
اعتقاد و التزام به نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه، برخورداری از پیشینه مذهبی و نداشتن سوء پیشینه، تعهد به رعایت اخلاق و رفتار اسلامی و آراستگی ظاهری، علاقهمندی و داشتن انگیزه بالا برای فراگیری علوم و معارف قرآنی، توانایی روانخوانی قرآن كریم، داشتن روحیه مطالعه و تحقیق و برخورداری از نشاط، محبت و توان ارتباط اجتماعی از جمله شرایط داوطلبان تحصیل در دانشكده علوم قرآنی است.
دانشكده علوم پزشكی مراغه
وابسته به دانشگاه علوم پزشكی تبریز
این دانشکده در سال 1370بانام دانشکده پرستاری و مامائی فعالیت خود را شروع نمود. ودر سال 1389 دردو رشته فوریت های پزشکی و بهداشت عمومی نیز اقدام به پذیرش دانشجو نموده وبه دانشكده علوم پزشكی مراغه ارتقا یافت هم اکنون با تعداد 160 دانشجو در سه رشته پرستاری، فوریت های پزشکی و بهداشت عمومی در ساختمان جدید خود بامساحت 8000 هزار متر زیر بنا که این ساختمان دارای تجهیزات اداری-آموزشی و آزمایشگاهی است ب فعالیت خود ادامه میدهد.
مركز تحقیقات نجوم و اختر فیزیك مراغه
مراغه دارای سابقه۷۵۰ساله در تحقیقات نجوم بوده و رصدخانه بینالمللی این شهرستان الهام بخش بسیاری از رصدخانهها در كشورهای خارجی و داخل كشور است.مركز تحقیقات نجوم و اختر فیزیك مراغه در سال 1381 با تصویب شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری تاسیس شده ا ست.
این مركز زیر نظر وزارت علوم تحقیقات و فنآوری با بهرهگیری از اعضای هیات علمی خارجی و اعضای هیات علمی داخلی در زمینههای مختلف علم نجوم كه در حال حاضر 18 محقق ، استاد و استادیار از دانشگاههای داخلی و خارجی از كشورهای مختلف از جمله ارمنستان ، آذربایجان و روسیه در این مركز فعالیت دارند. این مركز از طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی كه در داخل و خارج از كشور در زمینه نجوم انجام میشود و طرحهای بینالمللی فضایی و زمینی حمایت میكند.
تربیت نیروی انسانی در زمینههای پژوهشی و آموزشی ، تلاش برای درخشش علمی با استفاده ازچاپ مقالات برای تازهترین موضوعات نجومی و انعقاد قرارداد برای اجرای طرحهای بینالمللی از برنامههای این مركز است.
مؤسسه تحقیقات كشاورزی دیم كشور
این مؤسسه 6 استان دیگر را تحت پوشش داشته و دارای دهها نفر كارشناس در مقاطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری در بخش كشاورزی از داخل و خارج كشور میباشد كه به انجام تحقیقات كشاورزی دیم مشغول میباشند.
موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور فعالیتهای تحقیقاتی خود را از سال 1371 در 5 ایستگاه اصلی و 9 ایستگاه فرعی در مناطق مختلف اگروكلیمائی سردسیری، گرمسیری و نیمه سردسیری و معتدل دیم كشور به منظور افزایش عملكرد محصولات زراعی دیم شامل غلات (گندم نان، گندم دوروم، جو و تریتیکاله )، حبوبات ( نخود و عدس)، دانه های روغنی ( كلزا، آفتابگردان و گلرنگ) و علوفه شروع نموده است. ایستگاههای اصلی این موسسه عبارتند از:
- مراغه (ایستگاه اصلی مناطق سردسیر)
- سرارود كرمانشاه (ایستگاه اصلی مناطق معتدل)
- گچساران (ایستگاه اصلی مناطق گرمسیر و نیمهگرمسیر)
- شیروان در شمال خراسان (ایستگاه اصلی مناطق سرد و كم باران شمالشرق)
- قاملو كردستان (ایستگاه اصلی مناطق سرد و كوهستانی غرب).
ستاد موسسه در شهرستان مراغه و معاونت موسسه در سرارود كرمانشاه قرار دارد.
بخشهای تحقیقاتی موسسه در حال حاضر به شرح زیر میباشد:
بخش تحقیقات غلات
بخش تحقیقات حبوبات
بخش تحقیقات دانههای روغنی
بخش تحقیقات علوفه
بخش تحقیقات مدیریت منابع
هر یك از این بخشها در موضوعات خاص خود در زمینه های بهنژادی و بهزراعی بر روی مشكلات موجود كشور در زمینه كشاورزی دیم تحقیقات مورد نیاز را انجام و نتایج حاصله را به دستگاههای اجرائی (از طریق آموزشهای لازم با تشكیل كلاسهای انتقال یافتهها و روز مزرعه، ایجاد مزارع تحقیقی-تطبیقی و اجرای طرحهای تحقیقی-ترویجی) و مراجع تصمیم گیری ارائه مینمایند.
اهداف
انجام فعالیتهای تحقیقاتی در زمینه مسائل و مشكلات دیم زارهای كشور و ارائه نتایج حاصل از اجرای طرحهای تحقیقاتی به دستگاههای اجرایی و مراجع تصمیمگیری به منظور انتقال یافتههای تحقیقاتی به مزارع زارعین و افزایش تولید در زراعت دیم.
وظایف اساسی
ایجاد ارقام پر محصول غلات، حبوبات، دانههای روغنی و علوفه برای مناطق مختلف دیم كشور
افزایش كیفیت ارقام جدید
ایجاد ارقام مقاوم به تنشهای زیستی
ایجاد ارقام مقاوم به تنشهای محیطی (سرما، گرما وخشكی)
تولید بذور پرورشی 1، 2 و 3 از ارقام اصلاح شده از ارقام مذكور با توجه به نیازها و برنامههای وزارت متبوع
تعیین مناطق مناسب كشت گونههای مختلف غلات، حبوبات، دانههای روغنی و علوفه
جمعآوری، حفظ و نگهداری ژرمپلاسم محصولات زراعی دیم و شناسایی خصوصیات ژنتیكیبه منظور استفاده از آنها در برنامههای اصلاحی
تكمیل و گسترش بررسی ارقام اصلاح شده در سطوح وسیع در شرایط زارعین در قالب طرحهای تحقیقی ترویجی و آنفارم به منظور انتقال یافتههای تحقیقاتی به زارعین
توجه كامل در جهت استفاده از روشهای تلفیقی IPM در مبارزه با آفات و بیماریها
تعیین مناسبترین روشهای خاكورزی به منظور تهیه بستر مناسب جهت كشت محصولات مختلف زراعی
بررسی و تعیین انواع ماشینها و ادوات مناسب كاشت و برداشت دیم
تطبیق و طراحی و ساخت نمونه ماشینآلات مناسب كاشت و برداشت برای مناطق مختلف دیم
بررسی و تعیین روشهای مناسب كنترل علفهای هرز در برنامههای زراعی در شرایط و اقلیمهای مختلف
بررسی چگونگی افزایش راندمان بهرهوری از نزولات آسمانی
بررسی میزان و تأثیر آبیاری تكمیلی در عملكرد ارقام مختلف اصلاح شده
تعیین روشهای مناسب كاشت، میزان و تراكم بذر، تاریخ كاشت، عمق و فاصله كاشت
بررسی تحقیقات مربوط به تغذیه گیاهی محصولات زراعی دیم و چگونگی مصرف كودهای ش
این واحد در سال 1366 با عنوان آموزشكده كشاورزی با جذب 40 نفر دانشجو در مقطع كاردانی امور زراعی آغاز به كار كرد. طی سالهای 1370 تا 1373 اقدام به خرید زمینی به مساحت 110 هكتار جهت توسعه در منطقة گلشهر نمود.
در فاصله سالهای 1372 تا 1374 اقدام به افزایش رشتههای تحصیلی تا سقف 4 رشته شامل مهندسی باغبانی، گیاهپزشكی و خاكشناسی در مقطع كارشناسی و تكنولوژی تولیدات كیاهی در مقطع کاردانی كرد.
این آموزشکده در سال 1377 به دانشکده کشاورزی ارتقاء یافت.
در بهمن 1383 با تبدیل آن به مجتمع آموزش عالی مراغه موافقت به عمل آمد و در اردیبهشت ماه 1384 موافقت قطعی آن صادر گردید.
با ادامه روند توسعه در دی ماه 1385 مجوز اصولی ارتقای این مجتمع به " دانشگاه مراغه" از سوی شورای گسترش آموزش عالی کشور صادر گردید.
به دنبال آن در لایحه ی بودجه ی سال 1387 کل کشور ردیف بودجه مستقلی برای این دانشگاه منظور گردید که به تبع آن، این دانشگاه از نظر مالی هم به استقلال رسید که گام بزرگی در جهت رشد دانشگاه محسوب می گردید.
دانشکده های دانشگاه مراغه عبارت اند از:
1- دانشکده کشاورزی تأسیس 1366
2- دانشکده علوم پایه تأسیس 1385
3-دانشکده فنی و مهندسی مورد موافقت اصولی قرار گرفته است و بزودی شاهد تأسیس آن خواهیم بود.
رشته های تحصیلی :
دانشکده کشاورزی:
1. تکنولوژی تولیدات گیاهی (کاردانی)
2. مهندسی کشاورزی علوم خاک (کارشناسی)
3. مهندسی کشاورزی گیاهپزشکی (کارشناسی)
4. مهندسی کشاورزی علوم باغبانی (کارشناسی)
5. مهندسی کشاورزی زراعت واصلاح نباتات (کارشناسی)
6. مهندسی کشاورزی- زراعت (کارشناسی ارشد)
7. مهندسی کشاورزی- حشره شناسی (کارشناسی ارشد)
دانشکده علوم پایه:
1. شیمی کاربردی (کارشناسی)
2. ریاضی کاربردی (کارشناسی)
3. زیست شناسی سلولی مولکولی (کارشناسی)
4. ریاضی محض گرایش آنالیز (کارشناسی ارشد)
5. ریاضی محض گرایش جبر (کارشناسی ارشد)
دانشکده فنی و مهندسی:
1. مهندسی عمران گرایش آب (کارشناسی)
2. مهندسی مواد گرایش متالوژی صنعتی (کارشناسی)
هم اكنون در این دانشگاه
39 نفر عضو هیئت علمی، 48 نفر بورسیه ، 89 نفر پرسنل اداری و خدماتی مشغول فعالیت هستند و بیش از 1100 نفر دانشجو در 14 رشته مشغول به تحصیل می باشند.
دانشگاه پیام نور مركز مراغه
سیستم سازمانی دانشگاه پیام نور بگونه ای است كه بعد از سازمان مركزی دانشگاه پیام نور استان قرار گرفته ، بعد از استان دانشگاه پیام نور مركز قرار گرفته و بعد از مركز دانشگاه پیام نور واحد قرار دارد كه طبق نمودار فوق مركز مراغه تحت پوشش استان آذربایجان شرقی قرارگرفته و واحد عجب شیررا تحت پوشش خود دارد
دانشگاه پیام نور مركز مراغه در سال 1372 تاسیس شده است. این دانشگاه در ابتدای كار فعالیت خود را تنها با یك رشته بنام مدیریت دولتی با تعداد 60 نفر دانشجو آغاز كرد كه بعدها با تدابیر اندیشیده شده توسط مدیریان و مسئولان محترم به تعداد رشته ها افزوده شد همچنانكه در حال حاضر با 23 رشته وبیش از 3000 دانشجو به كار خود ادامه میدهد.
این 23رشته شامل رشته های علوم انسانی ، رشته های علوم پایه و رشته های فنی مهندسی است كه از سری امكانات لازم برای دایر شدن این رشته ها میتوان به امكانات آموزشی نظیر كلاس درسی ، آزمایشگاههای مجهز فیزیك ، شیمی ، زیست شناسی ، كارگاه عملی كامپیوتر و سایت اینترنت اشاره نمود.همچنین از سری امكانات رفاهی نیز میتوان به بوفه وغذاخوری دانشگاه اشاره نمود.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه به تاریخ پنجم آبان ماه سال 1364 با كوشش وتلاش اهالی ومسوولان ونماینده محترم این شهر در مجلس شورای اسلامی وبا تصویب هیاْت امنای محترم سازمان مركزی دانشگاه با كمترین امكانات تاْسیس واز مهرماه سال 1365 با پذیرش88 نفر دانشجو به صورت رسمی فعالیت آموزشی وعلمی خودرا در محل یكی از هنرستانهای شهر ( هنرستان پوررستم )آغاز نمود وبا لطف خداوند وبا تلاش مسوولان مختلف این واحد هم اكنون در سالتحصیلی 89–90 باتعداد 255 نفر هیاْت علمی ونزدیك به 6000 نفر دانشجو در 50رشته تحصیلی مشغول به تحصیل می باشند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه به تاریخ پنجم آبان ماه سال 1364 با كوشش وتلاش اهالی ومسوولان ونماینده محترم این شهر در مجلس شورای اسلامی وبا تصویب هیاْت امنای محترم سازمان مركزی دانشگاه با كمترین امكانات تاْسیس واز مهرماه سال 1365 با پذیرش88 نفر دانشجو به صورت رسمی فعالیت آموزشی وعلمی خودرا در محل یكی از هنرستانهای شهر ( هنرستان پوررستم )آغاز نمود وبا لطف خداوند وبا تلاش مسوولان مختلف این واحد هم اكنون در سالتحصیلی 89–90 باتعداد 255 نفر هیاْت علمی ونزدیك به 6000 نفر دانشجو در 50رشته تحصیلی مشغول به تحصیل می باشند.
دانشگاه جامع علمی و كاربردی
وابسته به وزارت علوم و تحقیقات و فناوری
دانشكده علوم قرآنی مراغه (وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه)
دانشكده علوم قرآنی از سال 1373 درمراغه تأسیس شد و اینك با 178 دانشجو دردورشته تفسیر قرآن مجید، علوم قرآن مجید قرائت ، در مقطع كارشناسی به تربیت دانشجویان و نیروهای جوان میپردازد كه تاكنون 446 نفر از این دانشكده فارغ التحصیل شدهاند.
دانشكده علوم قرآنی از امكانات آموزشی و رفاهی مانند دانشگاههای دولتی برخوردار بوده و هماكنون با موافقت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مسیر تبدیل به دانشگاه جامع علوم و معارف قرآن كریم قرار گرفته است.
فارغالتحصیلان این دانشكده در صورت حفظ كل قرآن كریم میتوانند بدون آزمون ورودی به مقطع كارشناسی ارشد علوم قرآنی راه یابند.
اعتقاد و التزام به نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه، برخورداری از پیشینه مذهبی و نداشتن سوء پیشینه، تعهد به رعایت اخلاق و رفتار اسلامی و آراستگی ظاهری، علاقهمندی و داشتن انگیزه بالا برای فراگیری علوم و معارف قرآنی، توانایی روانخوانی قرآن كریم، داشتن روحیه مطالعه و تحقیق و برخورداری از نشاط، محبت و توان ارتباط اجتماعی از جمله شرایط داوطلبان تحصیل در دانشكده علوم قرآنی است.
دانشكده علوم پزشكی مراغه
وابسته به دانشگاه علوم پزشكی تبریز
این دانشکده در سال 1370بانام دانشکده پرستاری و مامائی فعالیت خود را شروع نمود. ودر سال 1389 دردو رشته فوریت های پزشکی و بهداشت عمومی نیز اقدام به پذیرش دانشجو نموده وبه دانشكده علوم پزشكی مراغه ارتقا یافت هم اکنون با تعداد 160 دانشجو در سه رشته پرستاری، فوریت های پزشکی و بهداشت عمومی در ساختمان جدید خود بامساحت 8000 هزار متر زیر بنا که این ساختمان دارای تجهیزات اداری-آموزشی و آزمایشگاهی است ب فعالیت خود ادامه میدهد.
مركز تحقیقات نجوم و اختر فیزیك مراغه
مراغه دارای سابقه۷۵۰ساله در تحقیقات نجوم بوده و رصدخانه بینالمللی این شهرستان الهام بخش بسیاری از رصدخانهها در كشورهای خارجی و داخل كشور است.مركز تحقیقات نجوم و اختر فیزیك مراغه در سال 1381 با تصویب شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری تاسیس شده ا ست.
این مركز زیر نظر وزارت علوم تحقیقات و فنآوری با بهرهگیری از اعضای هیات علمی خارجی و اعضای هیات علمی داخلی در زمینههای مختلف علم نجوم كه در حال حاضر 18 محقق ، استاد و استادیار از دانشگاههای داخلی و خارجی از كشورهای مختلف از جمله ارمنستان ، آذربایجان و روسیه در این مركز فعالیت دارند. این مركز از طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی كه در داخل و خارج از كشور در زمینه نجوم انجام میشود و طرحهای بینالمللی فضایی و زمینی حمایت میكند.
تربیت نیروی انسانی در زمینههای پژوهشی و آموزشی ، تلاش برای درخشش علمی با استفاده ازچاپ مقالات برای تازهترین موضوعات نجومی و انعقاد قرارداد برای اجرای طرحهای بینالمللی از برنامههای این مركز است.
مؤسسه تحقیقات كشاورزی دیم كشور
این مؤسسه 6 استان دیگر را تحت پوشش داشته و دارای دهها نفر كارشناس در مقاطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری در بخش كشاورزی از داخل و خارج كشور میباشد كه به انجام تحقیقات كشاورزی دیم مشغول میباشند.
موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور فعالیتهای تحقیقاتی خود را از سال 1371 در 5 ایستگاه اصلی و 9 ایستگاه فرعی در مناطق مختلف اگروكلیمائی سردسیری، گرمسیری و نیمه سردسیری و معتدل دیم كشور به منظور افزایش عملكرد محصولات زراعی دیم شامل غلات (گندم نان، گندم دوروم، جو و تریتیکاله )، حبوبات ( نخود و عدس)، دانه های روغنی ( كلزا، آفتابگردان و گلرنگ) و علوفه شروع نموده است. ایستگاههای اصلی این موسسه عبارتند از:
- مراغه (ایستگاه اصلی مناطق سردسیر)
- سرارود كرمانشاه (ایستگاه اصلی مناطق معتدل)
- گچساران (ایستگاه اصلی مناطق گرمسیر و نیمهگرمسیر)
- شیروان در شمال خراسان (ایستگاه اصلی مناطق سرد و كم باران شمالشرق)
- قاملو كردستان (ایستگاه اصلی مناطق سرد و كوهستانی غرب).
ستاد موسسه در شهرستان مراغه و معاونت موسسه در سرارود كرمانشاه قرار دارد.
بخشهای تحقیقاتی موسسه در حال حاضر به شرح زیر میباشد:
بخش تحقیقات غلات
بخش تحقیقات حبوبات
بخش تحقیقات دانههای روغنی
بخش تحقیقات علوفه
بخش تحقیقات مدیریت منابع
هر یك از این بخشها در موضوعات خاص خود در زمینه های بهنژادی و بهزراعی بر روی مشكلات موجود كشور در زمینه كشاورزی دیم تحقیقات مورد نیاز را انجام و نتایج حاصله را به دستگاههای اجرائی (از طریق آموزشهای لازم با تشكیل كلاسهای انتقال یافتهها و روز مزرعه، ایجاد مزارع تحقیقی-تطبیقی و اجرای طرحهای تحقیقی-ترویجی) و مراجع تصمیم گیری ارائه مینمایند.
اهداف
انجام فعالیتهای تحقیقاتی در زمینه مسائل و مشكلات دیم زارهای كشور و ارائه نتایج حاصل از اجرای طرحهای تحقیقاتی به دستگاههای اجرایی و مراجع تصمیمگیری به منظور انتقال یافتههای تحقیقاتی به مزارع زارعین و افزایش تولید در زراعت دیم.
وظایف اساسی
ایجاد ارقام پر محصول غلات، حبوبات، دانههای روغنی و علوفه برای مناطق مختلف دیم كشور
افزایش كیفیت ارقام جدید
ایجاد ارقام مقاوم به تنشهای زیستی
ایجاد ارقام مقاوم به تنشهای محیطی (سرما، گرما وخشكی)
تولید بذور پرورشی 1، 2 و 3 از ارقام اصلاح شده از ارقام مذكور با توجه به نیازها و برنامههای وزارت متبوع
تعیین مناطق مناسب كشت گونههای مختلف غلات، حبوبات، دانههای روغنی و علوفه
جمعآوری، حفظ و نگهداری ژرمپلاسم محصولات زراعی دیم و شناسایی خصوصیات ژنتیكیبه منظور استفاده از آنها در برنامههای اصلاحی
تكمیل و گسترش بررسی ارقام اصلاح شده در سطوح وسیع در شرایط زارعین در قالب طرحهای تحقیقی ترویجی و آنفارم به منظور انتقال یافتههای تحقیقاتی به زارعین
توجه كامل در جهت استفاده از روشهای تلفیقی IPM در مبارزه با آفات و بیماریها
تعیین مناسبترین روشهای خاكورزی به منظور تهیه بستر مناسب جهت كشت محصولات مختلف زراعی
بررسی و تعیین انواع ماشینها و ادوات مناسب كاشت و برداشت دیم
تطبیق و طراحی و ساخت نمونه ماشینآلات مناسب كاشت و برداشت برای مناطق مختلف دیم
بررسی و تعیین روشهای مناسب كنترل علفهای هرز در برنامههای زراعی در شرایط و اقلیمهای مختلف
بررسی چگونگی افزایش راندمان بهرهوری از نزولات آسمانی
بررسی میزان و تأثیر آبیاری تكمیلی در عملكرد ارقام مختلف اصلاح شده
تعیین روشهای مناسب كاشت، میزان و تراكم بذر، تاریخ كاشت، عمق و فاصله كاشت
بررسی تحقیقات مربوط به تغذیه گیاهی محصولات زراعی دیم و چگونگی مصرف كودهای ش
جهث مشارکت در تکمیل بانک اطلاعاتی شهر مراغه عضو سایت شوید
این کار جهت اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده میباشد.
اطلاعات دیگر از مراغه
اطلاعات عمومی استان آذربایجان شرقی
اطلاعات عمومی سایر نقاط ایران
آخرین ویرایش مختصات توسط: ترکان