جاذبه های گردشگی دره‌شهر

پیش بینی وضع هوا

جاذبه های گردشگی

شهرستان دره شهر
شهرستان دره شهر که در 120 کیلومتری شهر ایلام واقع است، در عهد باستان نام هایی چون در، دارا، داراشهر، مهرگان کدگ ، مهرجانقذق سمیره وسدمره به این شهر اطلاق گردیده است.

مردمان دره شهر ترکیبی از اقوام کورد ، لر و لک هستند.در این میان بخش بدره به زبان کوردی تکلم میکنند.و باقی مناطق ترکیبی از لک و لر هستند.

معادن سنگ،گچ و ماسه و وجود نفت و گاز دراین شهرستان باعث گردیده است تا چاه های فراوان نفت وگاز در منطقه کبیرکوه حفاری وآمده بهره برداری شوند.

دره شهر منطقه ای گرمسیری وکوهستانی است.از تولیدات محلی این منطقه میتوان به صیفی جاتی چون خیار اشاره کرد که از کیفیت بالایی برخوردار است

شهرستان دره شهر

شهر تاریخی سیمره، آسیاب آبی وقلعه شیخ ماخو(پور اشرف)، تنگه ی زیبا وتاریخی بهرام چوبینه ،قلعه میرغلام ،قلعه میرهاشمی، آتشکده چهار طاقی،پل گاومیشان،موزه شهر دره شهر،آبشار ماربره، آبشار هفت آسیاب،دره ییلاقی کلم بدره،تفرجگاه پشته لارت،غار دروازه،تنگه رازیانه،سراب دره شهر،غاره بره زرد،دره باستانی محوطه لارت،آرامگاه بابا سیف الدین،زیارتگاه جابر انصاری،آثار تاریخی دربند بدره،آثار تاریخی وطبیعی تنگه زرانگوش،امامزاده صالح در ماژین،زیارتگاه تاج الدین ونظام الدین روستای کلم

شهر تاریخی سیمره:

شهر تاریخی سیمره در حاشیه جنوب شرقی شهر کنونی دره شهر واقع شده است.این اثر تاریخی یکی از بزرگترین محوطه تاریخی در سطح استان ایلام میباشد.بالغ بر 200 هکتار وسعت دارد که جز اولین آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور ایران میباشد.شهر باستانی دره شهر طبق مطالعات و کاوش های انجام گرفته مربوط به دوران ساسانی و قرون اولیه اسلامی است.

در این محل باستانی هنوز دیواره بناهای شهر قدیمی وآثار قصرها و بازارهای تاریخی برجا مانده است.دیوارها عموما از سنگ لاشه وملاط گچ ساخته شده اند.باتوجه به شکل ساختمان ها ومصالح بکار رفته وسفالهای پراکنده در سطح پیرامون و داخل خانه های شهر،این محل،بقایای شهری از اواخر دوران ساسانی میباشد.

دره شهر(سیمره)نامی آشنا در تاریخ تمدن ایران است که مورخانفدانشمندان ومحققان زیادی را در طول دوران پذیرا بوده است.جایی که امروزه دره شهر نام گرفته است در دوران ساسانی شهری بسیار آباد بوده وباغات مرکبات فراوانی داشته است.بخاطر اهمیت این شهر تاکنون 9 فصل کاوش باستانی در این محوطه تاریخی انجام گرفته است.گچبری های بدست آمده در کاوش ها دراین شهر تاریخی منحصربفرد میباشد.خانه ارباب،بنای مسجد،اماکن حاشیه سیل بند واماکن مسکونی حاشیه نشین شهر مکانهای کاوش شده در 9 فصل کاوش در این محوطه تاریخی می باشد.

این شهر تارخی بر اثر وقوع زلزله ای به سال 334 هجری قمری تخریب وخالی از سنه گردیده است.

آثار پل گاومیشان وچم نمشت،چهار طاقی مهدی آباد،تپه تیغن،آسیباب آبی و قلعه شیخ ماخو وقلاع جمشید آباد،فرهاد آباد و میرغلام از جاذبه های تاریخی آن محل میباشد که هیئتی از فرهنگ و تمدن را درآن محل به نمایش گذاشته است.


شهر تاریخی سیمره دره شهر



تنگه ی بهرام چوبین:

حدود 12 کیلومتری شرق دره شهر درمسیر دره شهر به پل دختر و در میان تنگه ای عظیم و صخره ای منشعب از پا دامنه ارتفاعات کبیرکوه قرار گرفته است.تنگ بهرام چوبین یکی از مهمترین دره های کم عرض و بسیار مرتفع و استراتژیک در ضلع غربی جاده دره شهر – پلدختر است.

این تنگه که ان را شکار گاه بهرام هم میگویند،دارای آثار ارزنده ی فراوان در قسمت ورودی،پیشانی و ارتفاعات است.این مجموعه آثار ارزنده ی یک قلعه به جای مانده از دوران ساسانی است که از سنگ وگچ ساخته شده وبه ارتفاعات جنگلی کبیرکوه درعمق تنگه ومناطق صعب العبور آن ختم میشود.علاوه بر زیبایی های وصف ناپذیر طبیعی وآثار پلکانهای سنگی بر دیواره های سنگی و نقاط صعب العبور تنگه،وجود چهار آب انبار که در صخره ای سخت تراشیده شده است،وجود آب آشامیدنی در داخل آنها،حاکی از توجه و اهمیت به این منطقه استراتژیک و طبیعی در طول دوران تاریخی است که در نوع خود بینظیر وجالب توجه است.

در داخل این تنگه مجموع های از اماکن مسکونی،بنای شاه نشین،حوضچه های سنگی آب وبرج باروی جنوبی و شمالی تنگه وجود داردکه زیبایی این محیط طبیعی را دوچندان نموده است.

مجموعه مذکور به روایتی مربوط به بهرام چوبینه در دوره ساسانی بوده است.این اثر درفهرست آثار ملی کشور ایران به ثبت رسیده است.


تنگه بهرام چوبین دره شهر



تنگه رازیانه

این اثر طبیعی که از وقوع زمین لرزه وگسیختگی زیاد در لایه های قشر زمین به وجود امده است وشکافی طبیعی وعظیم را تشکیل داده است.این اثر طبیعی در 57 کیلومتری شرق ایلام و در دامنه ارتفاعات کبیر کوه قرار گرفته ودقیقا از کنار جاده ایلام-دره شهر ودر طول آن امتداد یافته است.

عمق این تنگه از 10 الی 20متر متغیر است و طول آن در حالت مارپیچ وغیر مستقیم 1200 متر بوده وعرض آن در بخش سطحی 2تا 10 ودر بخش تحتانی 1 الی 5 متر متغیر است.درفصل تابستان آب داخل تنگه خشک می شود ولی در بقیه فصول دائما جریان دارد.


تنگه رازیانه دره شهر



دره ییلاقی کلم:

این دره زیبا و سرسبز ییلاقی در روستای نمونه گردشگری کلم از توابع بخش بدره واقع شده است.فاصله ی این دره زیبا از شهر ایلام 60 کیلومتر میباشد.این دره علاوه بر زیبایی های طبیعی.دارای باغات میوه،شالیزارهای برنج و استخرهای فراوان پرورش ماهی قزل آلا میباشد.



روستای کلم



سراب دره شهر:

سراب دره شهر دارای چشمه های آبشیرین بوده که آب شرب شهرستان دره شهر را تامین میکند.علاوه بر آن دارای آبگیرو امکانات تفریحی وسیعی است.


سراب دره شهر



پل گاومیشان:

پل تاریخی گاومیشان بعد از تلاقی رودخانه های کشکان وسیمره بر روی رودخانه سیمره در شهرستان دره شهر و درمنطقه ای موسوم به گاومیشان مرز ایلام با لرستان بنا شده است.

بنای اولیه آن به دوران ساسانی مربوط بوده ،ولی قوس های جناقی آجری وتعمیرات سنگی آن که نمای کنوی پل را تشکیل میدهند،نشانگر مرمت ان در دوره های متاخر است.

این پل توسط حسنقلی خان ابوقداره،والی پشتکوه در زمان قاجاریه مورد مرمت وبازسازی قرار گرفت.

پل با 5 چشمه عظیم و مرتفع به طول 175 متر وعرض گذر 20/8 متر با استفاده از قلوه سنگ و آجر وملات گچ نیم کوب ساخته شده که درپایه های اصلی آن از بلوک های سنگی بزرگ استفاده شده است.در این اثر در فهرست آثار ملی کشورایران به ثبت رسیده است.

این اثر درمرز بین ایلام ولرستان واقع شده است جالب اینجاست عکس این اثر در پوسترهای تبلیغاتی وگردشگری استان کرمانشاه میتوان دید!



شهر دره‌شهر در استان ايلام




آرامگاه بابا سیف الدین:


این آرامگاه در 25 کیلومتری شمال شرقی دره شهر،کنار روستای ارمو در دامنه ی تپه ای موسوم به چهار طاق قرار دارد.سبک معماری آن مربوط به دوره ایلامی است.

در داخل مقبره،دو قبر است که روی انها سنگ تا سنوات قبل نبشته ای وجود نداشته است.درختان چند ساله از نوع زبان گنجشک در حریم بنای امامزاده وجود دارد که همواره مورد احترام مردم می باشد.در اطراف ای نآرامگاه تپه باستانی و قبور تاریخی وجود دارد.







غار دروازه

غار دروازه در کیلومتر 50 جاده ایلام- دره شهر قرار دارد.غار در پشته ارشت منطقه حفاظت شده کبیرکوه واقع است که جهت دسترسی به آن نیاز به راهنما وتجهیزات کوهنوردی وصخره نوردی میباشد.


دره باستانی محوطه لارت:

این دره باستانی در 4 کیلومتری جنوب روستای آبهر پایین از توابع بخش بدره شهرستان دره شهر قرار دارد.که از شمال دره لارت و جنوب ارتفاعات صخره ای وصعب العبور کبیرکوه و از شرق وغرب بلندی کوه بوده ومساحت آن 30 هکتار میباشد.

مهمترین ویژگی این محوطه سفال و آثار معماری شامل پی بناها به شکل خشکه چین با سنگهای لاشه وقلوه سنگ با ملات گچ است.بعضی از سفالها دست ساز وتعدادی نیز چرخ ساز است.این سفالها مربوط به دوران تاریخی واحتمالا هخامنشی است.


غار بره زرد سیوانکوه بدره

این غار عظیم سنگی که هر کدام از دهلیزهای آن در حدود 500متر میباشد دارای تالارهای بزرگ وستونهای استالاکتیت واستالاکمیت ومجسمه های طبیعی سنگی میباشد.این غار در ارتفاعات سیوان کوه بدره واقع است.درداخل این غار حوضچه آب زلال وجود دارد.سفره سنگی نازکی درکف غار موجود است که درخلل وفرج آن حوضچه های ابی دیگر درزیر سفره مشهود بوده که یقیقا حکایت از منابع وانبارهای بزرگی از آب در لایه های زیر کف غار دارد.


غار گردکانه یا هفت سال:

این غار در دامنه ی کبیرکوه وپشته گردکانه واقع شده است.و اغلب زیستگاه کل وبز میباشد.جهت دسترسی نیاز به امکانات و تجهیزات کوهنوردی و صخره نوردی میباشد.لذا از این نظر اهمیت گردشگری دارد.این غار از طریق امامزاده پیرمحمد قابل دسترسی است.

جهث مشارکت در تکمیل بانک اطلاعاتی شهر دره‌شهر عضو سایت شوید
این کار جهت اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده میباشد.

عضویت در دره‌شهر

اطلاعات دیگر از دره‌شهر
اطلاعات عمومی استان ایلام
اطلاعات عمومی سایر نقاط ایران

آخرین ویرایش مختصات توسط: ashkan21